{"focusMode":0,"deviceTilt":-0.02646170742809772,"macroEnabled":false,"whiteBalanceProgram":0,"extendedExposure":false,"customExposureMode":0,"qualityMode":3}

Rond vijf uur zondag 6 november schalde de informatie door de Pietersekerk dat er weer een recordaantal bezoekers waren gekomen naar de Boekkunstbeurs te Leiden.  Ik meen dat dat er 1651 waren geweest ten opzichte van 1507 in 2015. Ons verbaasde dat niet, aangezien we ook dit jaar weer veel mensen aan onze tafel hadden. Veel oud-studenten, mensen die de opleiding nu volgen en veel geïnteresseerden die wellicht in het volgende schooljaar onze vakopleiding willen gaan volgen.  We hadden zoals altijd werk liggen van studenten van voorgaande jaren en daar was dan ook weer  grote belangstelling voor. Ondanks dat er bij de boeken kaartjes lagen met het verzoek om deze niet aan te raken, kon menigeen de verleiding niet weerstaan om ze toch te openen en hadden de bordjes geheel over het hoofd gezien. Hoewel we iedereen daarop attent maakten zagen we het ook wel als een compliment dat de uitstraling van de boeken de overige zaken als verbodsbordjes naar de achtergrond deed

{"focusMode":0,"deviceTilt":0.00900585763156414,"macroEnabled":false,"whiteBalanceProgram":0,"extendedExposure":false,"customExposureMode":0,"qualityMode":3}

verschuiven.  Alle deelnemers aan de beurs hebben gemerkt dat het boek in de vorm die het al eeuwen heeft, ondanks de technische vernieuwingen, nog steeds niet uit de mode is en dat voorlopig ook niet uit de mode zal gaan. Judith en ik kunnen weer terugkijken op een succesvol verlopen beurs waarbij wij hopen dat het weer veel mensen heeft geïnspireerd om onze vakopleiding tot handboekbinder serieus te overwegen.

 

Groet,

Hans Pieterse

Verslag van de beurs 5 en 6 november